“Boswonen”

Het terrein van het MOB-complex aan de Diesterbaan te Weert wordt door Ruimte voor Ruimte Limburg C.V. herontwikkeld voor de realisatie van 43 kavels voor vrijstaande woningen. Vanwege de aanwezige natuurlijke kwaliteit van het groene gebied is voor de herontwikkeling het idee van “boswonen” geintroduceerd en uitgewerkt. Het groene karakter zal in dit bouwplan de toon blijven zetten met veel vrijheid voor de realisatie van individuele panden met een eigen expressie.

Hybride draagconstructie

Studio Boomm heeft een prachtige riante villa ontworpen. Samen met ons bureau is een hybride draagconstructie bedacht met gelamineerde houten spanten, een betonnen verdiepingsvloer op een staalconstructie. Alle constructie onderdelen blijven zichtwerk wat de woning van binnen een prachtig industrieel karakter geeft.

Biobased materiaalgebruik met een exclusieve uitstraling

De architect heeft zoveel mogelijk gekozen voor de toepassing van biobased materialen. De gevels en daken worden uitgevoerd in geprefabriceerde (niet-dragende) houtskeletbouwelementen welke volledig opgevuld zijn met natuurlijke vlasvezel. Vlas is duurzaam, CO2 neutraal, natuurlijk vocht- en temperatuurregulerend en sterk geluidwerend. Het rot niet en verweert niet. De villa wordt afgewerkt met een combinatie van houten en industriële materialen wat het exterieur een exclusieve uitstraling geeft.

Projectgegevens

Locatie: Boswaard te Weert
Opdrachtgever: particulier
Architect: Studio Boomm
Hoofdconstructeur: Strijbos Constructie Advies
Aannemer: Derckx Weert
Houtleverancier: Heko Spanten te Ede
Leverancier houtskeletbouwelementen: Isovlas Oisterwijk B.V.
Ontwerptraject: 2021
Start uitvoering: januari 2022

Contact

Tel: 06 236 520 35
E-mail: info@strijbos-constructie.nl
Parklaan 10, 5981 XX Panningen

Constructie advies

Ontwerp
Coordinatie
Advies

Strijbos Constructie © 2017. Alle Rechten Voorbehouden | Remmedia Webontwerp