Sphinxkwartier
In de schaduw van het Eiffelgebouw realiseert Maastricht een moderne, bruisende stadswijk die een nieuwe dimensie toevoegt aan de stad. Dit wordt een plek waar nieuw ondernemerschap, cultuur en stads wonen elkaar ontmoeten.

Loods 5
Woon- en lifestylewinkel Loods 5 heeft de oudste fabriekspanden van de Sphinx aan de Frontensingel en Boschstraat gekocht en gerestaureerd. Aan de kant van het Petrus Regoutplein is een nieuwbouwdeel ontwikkeld dat aan de binnenkant via een zogenaamde ‘lichtstraat’ aansluit op de oude fabriekspanden. De oude industriële Sphinx-monumenten hebben zo een mooie en spannende nieuwe invulling gekregen. Loods 5 heeft begin maart 2019 de deuren van de Maastrichtse vestiging geopend.

Constructieve uitdaging
Strijbos Constructie Advies was, als coördinerend constructeur, verantwoordelijk voor de uitvoeringsengineering van de renovatie / transformatie van het monumentale deel. Alle constructieve onderdelen zijn door ons bureau tot op detailniveau uitgewerkt. Voor de complexere constructieve ingrepen zijn ook de sloop- en montageplannen opgesteld. Een uitstekende samenwerking tussen aannemer Aan de Stegge Twello B.V. en ons bureau en een proactieve houding van de gemeente Maastricht, heeft ertoe geleid dat de zeer strakke uitvoeringsplanning is gehaald.

Projectgegevens
Opdrachtgever: Loods 5 Vastgoed V BV
Aannemer: Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello BV
Architect: Collo architecten
Coördinerend constructeur: Strijbos Constructie Advies
Programma: 14.846 m2 (oud- en nieuwbouw)
Uitvoeringstraject: mei 2018 – maart 2019

Contact

Tel: 06 236 520 35
E-mail: info@strijbos-constructie.nl
Parklaan 10, 5981 XX Panningen

Constructie advies

Ontwerp
Coordinatie
Advies

Strijbos Constructie © 2017. Alle Rechten Voorbehouden | Remmedia Webontwerp