Aanbesteding hoofdconstructeur

Op het terrein ten westen van het huidige Isala Diaconessenhuis te Meppel verrijst in 2021 een nieuw regionaal streekziekenhuis met een omvang van ca. 20.500 m2. Het nieuwe Diaconessenhuis gaat zich specialiseren in trauma-geriatrie, omdat in die regio steeds meer ouderen wonen. Ook gaat het nieuwe ziekenhuis e-health ontwikkelen met onder meer medische hulp en monitoring op afstand.

Vakwerk Architecten BV te Delft maakte het winnende ontwerp en werd in juni 2017 door Isala gecontracteerd als architect.
Vakwerk heeft hierbij een Total Design opdracht verworven, waarbij zij onder andere de hoofdconstructeur moesten aanstellen.

Voor de selectie van de hoofdconstructeur is Strijbos Constructie Advies gevraagd om, samen met Vakwerk Architecten, de aanbestedingsprocedure te begeleiden. Hiervoor hebben wij in november 2017 de gunningsleidraad opgesteld en hebben wij, als onafhankelijk ingenieursbureau, deelgenomen aan de beoordelingscommissie.

Projectgegevens

Locatie: Meppel
Opdrachtgever: Isala
Architect: Vakwerk Architecten BV
Hoofdconstructeur: Pieters Bouwtechniek
Jaar: 2017-2021
Status: DO-fase
Programma: 20.500 m2 poliklinische functies, 24 uurs spoedpost, intensive care-zorg en kortdurende zorg voor patiënten met een minder complexe aandoening

Contact

Tel: 06 236 520 35
E-mail: info@strijbos-constructie.nl
Parklaan 10, 5981 XX Panningen

Constructie advies

Ontwerp
Coordinatie
Advies

Strijbos Constructie © 2017. Alle Rechten Voorbehouden | Remmedia Webontwerp