Slim gebruik van een kavel in de binnenstad

Een bestaande garagebox maakt plaats voor een 6-laagse eengezinswoning met souterrain. De footprint van het gebouw bedraagt slechts 6×6 m2. Het perceel bevindt zich op de Pythagorasstraat in Amsterdam-Oost, nabij Watergraafsmeer. Het architectonisch ontwerp is gemaakt door Vakwerk Architecten in samenwerking met Vlot architecten te Delft.

Bouwen op een postzegel in de binnenstad

Het nieuwe gebouw wordt volledig ingeklemd door 2 belendingen. Door Strijbos Constructie Advies is allereerst een variantenstudie gemaakt van mogelijke bouwsystemen, waarbij de specifieke omgevingsfactoren (zeer krappe bouwplaats, bouwen tegen belendingen, beïnvloeding bestaande funderingen, geluids- en trillingshinder tijdens de bouw) beschouwd zijn. Uiteindelijk is voor de bovenbouw gekozen voor een houten constructie van CLT wand- en vloerelementen. De betonnen kelderconstructie wordt uitgevoerd als een afzinkkelder gefundeerd op stalen buispalen. Strijbos Constructie Advies heeft het plan uitgewerkt tot niveau bouwaanvraag.

Projectgegevens

Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: Vakwerk Architecten B.V.
Uitwerkende architect: Vlot Architecten
Ontwerpend constructeur: Strijbos Constructie Advies
Status: bouwaanvraag

Contact

Tel: 06 236 520 35
E-mail: info@strijbos-constructie.nl
Schoutenring 68, 5981 DT Panningen

Constructie advies

Ontwerp
Coordinatie
Advies

Strijbos Constructie © 2017. Alle Rechten Voorbehouden | Remmedia Webontwerp