The Scelta Institute

Scelta Mushrooms is een bedrijf in de champignonverwerkingsindustrie in Venlo. In 2008 is The Scelta Institute, het hoofdkantoor van Scelta Mushrooms, gebouwd. Het karakteristieke gebouw is een ontwerp van de Belgische architect Fred Hias. Het interieur is ontworpen door Interieurbedenkers. Het gebouw vormt de uitvalsbasis voor Scelta’s sales, marketing en innovatie. Met kantoorruimte, vergaderruimte, state-of-the-art keuken, restaurant, bar en wijnkelder. Er vinden seminars plaats, presentaties, proeverijen, trainingen, workshops, netwerkbijeenkomsten enzovoorts. Het is een fijne plek om te ontmoeten en geïnspireerd te raken.

Foto bestaande situatie met aan linkerzijde de zgn. “kas”

Uitbreiding kantoor- en vergaderruimte

Ter plaatse van de bestaande “kas” wordt een nieuwe uitbreiding voorzien van ca. 600 m2. De “kas” bestaat uit een glazen vliesgevel met een hellend glazen dak dat aansluit op de bestaande stalen dakconstructie. Deze “kas” wordt vervangen door een uitbreiding waarbij de gevellijn ter hoogte van de begane grond gehandhaafd blijft en ter hoogte van de verdieping een uitkragende vloer wordt aangebracht.

 

Sfeerimpressie nieuwe uitbreiding (bron: iB Interieurbedenkers)

De beperkingen van de bestaande constructie zijn leidend

Het bestaande kantoorpand is gedeeltelijk onderkelderd en gefundeerd op mortelschroefpalen. Het maken van constructieve ingrepen in een bestaand gebouw vraagt om een hele andere aanpak dan nieuwbouw. Zo is bij dit project allereerst geanalyseerd wat de (reserve)capaciteit van de bestaande draagconstructie is om daarna te bepalen wat het maximale gewicht van de nieuwe dak- en vloeropbouw van de uitbreiding kan zijn. Op basis daarvan is een staalconstructie ontworpen met een lichte verdiepingsvloer bestaande uit een houten balklaag met daarop een 12 cm dikke afwerklaag ten behoeve van comfort en geluid. De bestaande fundering onder de buitenomtrek-kelderwand bleek niet voldoende draagvermogen te hebben om de extra gebouwbelasting op te nemen. De gevellijn van de begane grond is daarom iets naar buiten verschoven, zodat er een nieuwe funderingsbalk met stalen buispalen aangebracht kan worden waarop de nieuwe staalconstructie aangezet wordt.  

 

3D-impressie constructie uitbreiding

Projectgegevens

Locatie: Venlo
Opdrachtgever: Scelta Mushrooms BV
Architect: iB Interieurbedenkers
Hoofdconstructeur: Strijbos Constructie Advies B.V.
Ontwerp: 2021
Status: in uitvoering
Programma: ca. 600 m2 kantoor- en vergaderruimte

Contact

Tel: 06 236 520 35
E-mail: info@strijbos-constructie.nl
Parklaan 10, 5981 XX Panningen

Constructie advies

Ontwerp
Coordinatie
Advies

Strijbos Constructie © 2017. Alle Rechten Voorbehouden | Remmedia Webontwerp